سید جواد میری مدرس دانشگاه و پژوهش گر مسائل اجتماعی، معتقد است که امام موسی صدر جهان بینی ویژهای در حوزه ادیان داشته و تاکید دارد پایه و شالوده تمام ادیان یکی است و پیام اصلی مذهب و دین از دیدگاه امام موسی صدر این است که ادیان آمدهاند تا در خدمت انسان باشند.
در آستانه سی و یکمین سالگرد ربوده شدن امام موسی صدر، این مدرس دانشگاه که تاکنون چندین کتاب نیز در مورد آراء و اندیشههای این فقیه بزرگ شیعه نوشته است در گفتگو با ایسنا خاطرنشان کرد: دغدغه من نسبت به امام موسی صدر و اندیشه ایشان از این جهت است که معمولاً در حوزه علوم اجتماعی و جامعهشناسی، صرفاً غربیان را صاحب نظر میشناسند. جستجو برای صاحب نظری غیر از غربیها انگیزهای شد که به کار مقایسهای بین اقبال و شریعتی در مقایسه با «گیدنز» بپردازم.
پس از آن کاری در مورد امام موسی صدر انجام دادم و آراء او را با «کارل یاسپرس» مقایسه کردم. این مدرس دانشگاه اظهار کرد: «در طول تاریخ برخی از کسانی که متولی ادیان بودهاند و یا خودشان را پیروان یک مذهب و مذاهب مختلف دانستهاند به جای اینکه از مذهب استفاده کنند، دردها و آلام بشریت را تسکین دهند خود باعث تشدید و یا تضاد شدهاند و بر اختلافات بیشتر دامن زدهاند تا بر اشتراکات.»
میری افزود: «امام موسی صدر در جامعه لبنان زندگی میکرد که مذاهب و ادیان گروهها و ایدئولوژیهای مختلف در آن وجود دارند. ایده پلورالیسم و دیالوگ بین ادیان را میتوان در چارچوب اندیشههای امام موسی صدر یافت. امام موسی صدر میگوید تمدنهای مختلف بشری مانند پنجرهای به سوی بیرون است. دریچه و منفذی به سمت حقیقت والاست. در منظومه فکری امام موسی تاکید واضح و روشنی در مورد دیالوگ، حوار و گفتگوی ادیان و تمدنها وجود دارد.»
وی افزود: دین اسلام از دیدگاه امام موسی صدر به انسان آگاهی و حق انتخاب میدهد. میری افزود: امام موسی صدر همچنین در مورد محرومیت زدایی مباحثی را مطرح کرد که مسئله در آن فقط اقتصادی نیست بلکه کرامت انسان نیز مطرح میشود.